Ferieboliger i Berlin og bøder
20.04.2021

Ulovlige ferielejligheder - Berlin pålægger bøder i millioner

Mens boligmanglen vokser, kæmper byen Berlin mod ulovlige ferieudlejninger. Succesen er tilsyneladende overskuelig - men det lønner sig: Bøderindtægterne er betydelige.

Siden 2018 har Berlins distrikter pålagt bøder i millioner mod udbydere af ikke-godkendte ferielejligheder. I syv distrikter af hovedstaden alene beløb summen sig til 3,4 millioner euro ifølge dpa. Friedrichshain-Kreuzberg har den største andel i dette.

Enhver, der ønsker at leje deres lejlighed ud som en ferielejlighed, har haft brug for tilladelse i Berlin siden 2014. Siden 2018 har de udbydere, der kun ønsker at fremleje et værelse til turister, mindst et registreringsnummer. En tilladelse, der går ud over dette, er påkrævet, hvis rummet er mindst halvdelen af ​​hele lejligheden.

Hundreder af registreringsnumre er blevet tildelt i distrikterne siden da. De skal fremlægges på portalerne for, at bevise at tilbuddet er lovligt. Imidlertid fortsætter onlineportalerne tilsyneladende med at offentliggøre tilbudene, selv uden at angive registreringsnummeret. Derfor strammede Senatet loven igen i midten af ​​februar: I fremtiden vil onlineportaler i hovedstaden ikke have lov til at offentliggøre tilbud uden et eksisterende registreringsnummer. Derudover skal enhver udbyder nu ansøge om et sådant nummer - uanset størrelsen på værelset eller om det er en privat eller kommerciel lejer. Loven er endnu ikke fuldt vedtaget. Det er stadig uklart, hvornår det træder i kraft.

Kilde: Spiegel