Bor i Berlin
01.08.2023

Udsigtssteder og offentlige tagterrasser i Berlin

Det nok mest berømte og mest iøjnefaldende udsigtssted i Berlin er fjernsynstårnet og i godt vejr kan du se op til 80 kilometer fra udsigtsplatformen på 203 meter.

Hvis du vil opdage andre perspektiver, kan du også finde imponerende udsigter fra mange andre bygninger, tagterrasser og endda parker. Du kan endda bestige mange af dem gratis og nyde den smukke udsigt over Berlin gratis. Der er et lille udvalg her:

City Palace Berlin
Siden oktober 2021 har besøgende kunnet besøge tagterrassen på Humboldt Forum. I omkring 30 meters højde er der en vidunderlig udsigt over Berlins vartegn som Museumsøen, Brandenburger Tor og Berlins katedral. Terrassen er barrierefri.

Parlament
Den spektakulære glaskuppel plus tagterrasse tilbyder en fantastisk udsigt over regeringsdistriktet. Tilmelding er nødvendig for besøget.

Kollhoff skyskraber
Med sine 103 meter er Kollhoff-tårnet den højeste bygning på Potsdamer Platz og en del af et slående arkitektonisk ensemble. Enhver, der kører til udsigtsplatformen "Panoramapunkt" i tårnet, vil blive belønnet med en vid udsigt over Berlin. Den hurtigste elevator i Europa tager gæsterne til den fuldglaserede Panorama Café på kun 20 sekunder. På 25. etage kan du opdage Vestberlins skyline på soldækket.

Hotel Park Inn
Hotel Park Inn er et af de højeste udsigtspunkter i Berlin. Det ligger direkte på Alexanderplatz og tilbyder besøgende en fantastisk udsigt fra sin panoramaterrasse i en højde af 150 meter. På hotellets offentligt tilgængelige tagterrasse kan besøgende nyde en vid udsigt over Berlin og byens seværdigheder.

Victoria Park
Med Kreuzberg er Viktoriapark Berlins højeste indre byhøjde. Du har en smuk udsigt mod byen fra toppen af Kreuzberg nær Schinkel National Monument, mens et vandfald plasker ned.

skygrove
Skylunden på toppen af Kienberg var vartegn for IGA 2017. Det giver vidtrækkende udsigter over Berlin og Brandenburg. Siden haveudstillingens afslutning har den været frit tilgængelig for alle beboere og besøgende. Det kan nås med svævebane eller til fods. Opstigningen til udsigtsplatformen er via trapper eller barrierefri med elevator.

Teufelsberg
Teufelsberg i Grunewald er et bjerg af murbrokker, et udsigtspunkt og et historiemonument. Den nu forladte amerikanske lyttestation på topmødet kan besøges. Fra Teufelsberg har besøgende en fantastisk udsigt over Grunewald og de tilstødende byområder. Ud over Müggelberge er Teufelsberg den næsthøjeste højde i Berlin med 120,1 meter over havets overflade.

Müggelturm
Müggelturm er et populært udsigtstårn og står på Berlins højeste naturlige punkt: den 115 meter høje Müggelberge. Det 30 meter høje tårn i Berlin Köpenick står midt i tætte skove og byder på en vidunderlig udsigt på op til tres kilometer, når vejret er godt. Efter at have klatret de 126 trin, kan udsigten fejres fra Müggelsee til Alexanderplatz, fra Spreewald til Schönefeld Lufthavn.

Gasometer i Schöneberg
Industrimonumentet er et af de mest spektakulære udsigtspunkter i hele Berlin. Opstigningen er kun mulig om sommeren og som en del af en guidet tur. Bestigningen er dog ikke for folk med højdeskræk. Fra jorden klatrer deltagerne op på i alt 420 metaltrin mellem stålstivere, der er over hundrede år gamle, til industrimonumentetets øverste ring. Derfra strækker udsigten sig over hele Berlin og videre.