Berlins ejendomspriser
25.01.2022

Udsigter for Berlins boligejendomsmarked i 2022

Med et volumen på 70,7 mia. EUR tegner de syv største byer sig (Berlin, Düsseldorf, Frankfurt/M, Hamburg, Köln, München, Stuttgart) for 64 % af transaktionsvolumen. Det svarer til en vækst på 75 % i forhold til 2020.

Berlin har markant udvidet sin dominans som national og international investeringsdestination. Med mere end EUR 37 milliarder er transaktionsvolumen for fast ejendom i Berlin tredoblet sammenlignet med 2020. Huslejen vil fortsætte med at stige i 2022, da efterspørgslen efter boliger fortsat er høj og udbuddet lavt.

På føderalt niveau lover den nye regering bestående af SPD, Grønne og FDP stabile rammebetingelser og mere nybyggeri samt mere innovation og digitalisering. Med et mål på 400.000 nye boliger om året er den nye koalition endda foran den tidligere regerings mål. Genindførelsen af ​​det føderale ministerium for boliger, byudvikling og byggeri har sendt et klart signal om, at regeringen er seriøs med at implementere boligmarkedets mål.

Transaktionsvolumen på det tyske ejendomsmarked var på hele 111 milliarder euro. Ifølge JLL repræsenterer dette en stigning på 36 % sammenlignet med 2020. Denne nye rekordhøjde dokumenterer på imponerende vis attraktiviteten af ​​tyske ejendomme i alle former. Tegnene er gode på, at denne tendens vil fortsætte. Det skyldes, at internationale investorer hidtil har holdt sig tilbage i pandemiårene. Dette vil sandsynligvis ændre sig i 2022.

Priserne på boligejendomme er fortsat med at stige, ifølge det tyske statistiske kontor. Priserne steg således i gennemsnit med 12 % år-til-år i tredje kvartal 2021. Det betyder, at statistikkontoret har noteret anden rekordstigning i træk for husprisindekset siden starten af ​​tidsserien i 2000, efter at priserne allerede var steget med 10,8 % år-til-år i andet kvartal i år.