Aktuelt
15.02.2024

Sådan sælger du din bolig med succes

Du har besluttet dig for at sælge din bolig, men efterspørgslen er lav. Du modtager næsten ingen forespørgsler eller aftaler om fremvisning. Hvad er det der går galt og hvordan kan du ændre det?

Den mest almindelige årsag til langsom markedsføring er, at udbudsprisen er for høj. Mange private sælgere har en tendens til at overvurdere værdien af deres ejendom eller give for meget plads til forhandling. Men det kan give bagslag, da de fleste købere er velinformerede og sammenligner priser. Hvis din bolig er betydeligt dyrere end sammenlignelige boliger, vil du afskrække potentielle købere. Derudover vil din bolig blive mindre attraktiv med tiden, da køberne vil kende boligen og opdage, at den har været til salg i en længere periode end gennemsnittet. Det kan føre til, at du bliver nødt til at sænke prisen, og køberne kan få det indtryk, at der er noget galt med boligen.

Det betyder, at valget af den første udbudspris er ekstremt vigtigt for en høj salgspris.

En nylig undersøgelse (Kreissparkasse Köln), som analyserede forholdet mellem markedsværdi, udbudspris, faktisk salgspris og den tid en ejendom forbliver på markedet, har vist, at en for høj udbudspris kan reducere salgsprovenuet betydeligt. Undersøgelsen analyserede over 1.000 ejendomsudbud og fandt, at et pristillæg på 20% i forhold til markedsværdien resulterede i et gennemsnitligt provenu på kun 85% af markedsværdien. Det betyder, at en rimelig eller endda lidt lavere pris kan fremskynde salget og øge den faktiske fortjeneste.

Så hvordan finder du den rigtige pris for din ejendom? Den bedste måde er at få professionel rådgivning fra os. Vi kender markedet og kan lave en velbegrundet vurdering af din bolig. Som erfarne ejendomsmæglere præsenterer og annoncerer vi din ejendom på den bedst mulige måde. Ud over prisen spiller den visuelle fremtoning trods alt også en vigtig rolle for salgets succes. Din bolig skal vises fra sin bedste side uden at skjule noget. Attraktive fotografier og en meningsfuld beskrivelse understreger fordelene ved din bolig.

Hvis du følger disse tips, har du gode chancer for at sælge din bolig hurtigt og med fortjeneste. Det giver altid mening at bede en professionel om hjælp. Det er trods alt ikke hver dag, at man sælger en ejendom.