Begivenheder
30.01.2024

Hvor skal man hen i Berlin i februar?

Måned efter måned følger det ene højdepunkt efter det næste i hovedstadens kulturkalender. I Februar måned står det igen i bjørnens tegn.

Eventkalenderen er denne gang domineret af Berlin International Film Festival. Men andre kunstarter som teater og dans har også med succes etableret sig med arrangementer som CTM Festival eller Tanzolymp i Berlin. Hvis du foretrækker noget mere i sportens tegn, kan du se frem til ISTAF Indoor og Valentinsdagsløbet.

Berlinale - Berlins internationale filmfestival
15. til 25. februar 2024
Berlin International Film Festival er en af de vigtigste begivenheder i filmindustrien verden over. Der vil blive vist op til 400 film. Hvert år sælges omkring 300.000 billetter til offentligheden. Juryen uddeler i alt otte priser hvert år, heriblandt Guldbjørnen for bedste film og Sølvbjørnen for bedste skuespillerinde.

Tanzolymp - International Youth Dance Festival
15. til 19. februar 2024
Berlin som internationalt mødested for kulturer; netop dét er grundideen for den internationale dansefestival Tanzolymp. Tanzolymp er en konkurrence for unge dansere i alderen 10 til 21 år og finder sted årligt i Berlin under mottoet "Dans som verdenssprog". Ud over stipendier, blandt andet til Münchens Balletakademi, omfatter priserne også kontrakter, pengepræmier og pressepriser. Festivalen er nu internationalt betragtet af kunstnere og eksperter som en "børs" for unge talenter. Der er seks forskellige dansekategorier: Klassisk/Neoklassisk, Moderne/Samtidig, Karakter/Folklore, Jazz, Pop og Tap.

Berlin Fashion Week
4. til 7. februar 2024
Den internationale modescene samles i Berlin to gange om året til Berlin Fashion Week. De nye trends og innovationer fra designere og mærker præsenteres på modemesser, med modeshows og adskillige begivenheder.

Berlin Valentinsløb
18. februar 2024
Valentine's Run in the Gardens of the World er en relativt ny tilføjelse til Berlins løbekalender: parløbet finder sted for fjerde gang i 2024. Uanset om det er bedste venner, par eller forældre med børn: Valentinsdagsløbet køres sammen. Ruten er med asfalterede stier uden højdestigning. Du kan vælge mellem et løb på 3 kilometer (First Love), et løb på 5 kilometer (Little Love) og et løb på 10 kilometer (Big Love).

Japanske marked Berlin
11. februar 2024
Det japanske kultur- og designmarked finder sted i Kreuzberg Festival Hall. Der er kunst, skønhed og lokale delikatesser. Programmet omfatter demonstrationer, workshops og praktiske aktiviteter der inviterer dig til at fordybe dig i japansk kultur. Et andet højdepunkt er Kimono Fashion Show med musikalsk akkompagnement. Det japanske marked finder sted fire gange om året; andre datoer er 5. maj (kirsebærblomsterfestival), 7. juli (sommerfestival) og 24. november 2024 (julemarked).