Aktuelt
17.01.2022

Hvad vil ændre sig ved køb af fast ejendom i 2022

Ifølge prognoser fra ejendomseksperter skal enhver, der ønsker at købe hus eller lejlighed, være forberedt på stigende priser også i 2022. Enhver, der allerede ejer fast ejendom, skal være forberedt på nogle ændringer i 2022.

Regeringen ønsker ifølge koalitionsaftalen at fremme køb af ejerboliger, så flere kan bo i egen lejlighed eller hus. Husstande med indkomster under boligstøtteordningernes grænser skal støttes med tilbagebetalingstilskud og rentenedsættelser.

I Tyskland er de ekstra købsomkostninger ved køb af fast ejendom forholdsvis høje, især på grund af ejendomsoverdragelsesafgiften (Grunderwerbsteuer), som er mellem 3,5 og 6,5 procent afhængigt af forbundsstaten. For også at sænke denne hindring for at erhverve ejendom, bør de føderale stater være i stand til at gøre ejendomsoverdragelsesafgiften mere fleksibel i fremtiden.

Fra 1. december 2022 kan ejerforeninger med mere end otte enheder, der ansætter en ejendomsadministrator, forlange at disses medarbejdere er fagligt kvalificerede. Kun de, der har bevist den relevante viden ved en eksamen foran et industri- og handelskammer, må udøve aktiviteten.

Olie- og gaspriserne er allerede rekordhøje. Den 1. januar 2022 steg CO2-afgiften for fossile brændstoffer, som blev indført for et år siden og stiger hvert år, til 30 euro per ton CO2. Det øger prisen på en liter fyringsolie med næsten 1,5 cent og en kilowatttime naturgas med 0,1 cent.